Even voorstellen: René van der Linde, kandidaat nr. 3

9 maart 2022

Ik ben René van der Linde, geboren en getogen in Lemele als jongste uit een gezin met 10 kinderen.

Ik ben 60 jaar en getrouwd met Janneke. We hebben twee dochters, Raël en Leah, en in december 2021 is onze eerste kleindochter Lente geboren.

Vier jaar geleden stond ik voor het eerst op de kandidatenlijst van PvdA Ommen. Mede met de stemmen uit Lemele heb ik de afgelopen jaren ervaring op kunnen doen als plaatsvervangend commissielid.

Al vanaf mijn 18e jaar stem ik op PvdA omdat ik mij het meest herken in de visies en denkbeelden van deze progressieve partij. Het is voor mij de partij die van grote betekenis is geweest voor de opbouw van Nederland, waar we nu de vruchten nog van plukken. De partij die altijd verantwoordelijkheid heeft genomen. De partij die opkomt voor de zwakkeren in de samenleving en de partij die verschillende thema´s progressief belicht vanuit een humanistisch mens- maatschappij- en wereldbeeld.

Vanwege de betrokkenheid bij ons dorp Lemele heb ik mij altijd als vrijwilliger ingezet voor het verenigingsleven en het dorpsbelang. Binnen de voetbalvereniging SC Lemele heb ik 40 jaar verschillende functies vervuld en thans ben ik 15 jaar voorzitter van onze Tennisvereniging Lemele. Verder kennen mensen mij mogelijk als initiatiefnemer voor het heropenen van de Dorpswinkel in Lemele en van de totstandkoming van het Hondenspeelbos Lemele.

Ik werk als ambulant psychiatrisch verpleegkundige bij Dimence en begeleid mensen met ernstige psychiatrische problematiek in de thuissituatie. Vanuit mijn werk zie ik dagelijks hoe moeilijk het is om je staande te kunnen houden in deze veeleisende maatschappij. Er worden hoge eisen aan mensen gesteld waar niet iedereen aan kan voldoen. Dit vergroot de kans op uitsluiting, eenzaamheid, armoede, schulden en psychisch leed. Deze werkervaring neem ik mee in mijn rol als afgevaardigde in de gemeentepolitiek waarbij mijn focus dan ook vooral zal liggen op het nastreven van gelijkheid en solidariteit door op te komen voor minderheden en mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij.

Bovenstaande is onder andere mijn drijfveer om me weer kandidaat te stellen. Ik wil mijn eigen vierkante meter gebruiken en hoop hiermee van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de PvdA Ommen en de gemeente Ommen. Met een kleine fractie hebben alle thema’s onze aandacht, maar in het bijzonder zal ik mij richten op het Kleine Kernen beleid en het Sociaal Domein.

We wonen in een fraaie, groene gemeente Ommen met geweldige voorzieningen. Een gemeente met een gezonde financiële positie, die er moet zijn voor haar burgers. Samen met mijn PvdA fractiegenoten kijk ik er naar uit om de juiste keuzes te maken om de gemeente Ommen met haar kleine kernen nog mooier en socialer te maken. Hier wil ik me de komende vier jaar weer voor in gaan zetten.

Spreekt deze boodschap je aan?

Stem dan 16 maart op PvdA Ommen, Lijst 7

nr. 3 René van der Linde