Even voorstellen: Jan Paul van Mantgem, kandidaat nr. 5

5 maart 2022

Mijn naam is Jan-Paul van Mantgem en ik zit sinds kort in het bestuur van de PvdA Ommen.

Mijn persoonlijke omstandigheden zijn als volgt: Ik ben 73 jaar oud, woon sinds enkele jaren met vrouw en hond in Vilsteren, heb een volwassen dochter. In mijn arbeidzaam bestaan was ik cardioloog/sportarts. Mountainbiken is mijn grote passie, maar wel alleen op daartoe aangelegde paden. Daarnaast ben ik imker, ik heb een aantal volken in mijn eigen tuin en help een handje op de gemeentelijke bijenstal bij de kinderboerderij. Verder begeleid ik als taalcoach een aantal vluchtelingen. Tot slot kan ik nog melden dat muziek een grote rol speelt in mijn leven.

Het politieke klimaat in ons land baart mij grote zorgen, van onze ooit zo goed georganiseerde verzorgingsstaat is niet veel meer over. Op vele fronten dreigt onheil, klimaat, huisvestingsperikelen, de vele vluchtelingen die op zoek zijn naar een veilige plek en een overheid die ten onder lijkt te gaan aan versplintering en politiek gekrakeel. Op lokaal niveau is er ook een en ander aan te pakken. De leegloop/vergrijzing van onze randgemeenten (zoals Vilsteren) baart mij zorgen en wil ik mij mede inzetten voor de leefbaarheid daarvan.

Ik heb vertrouwen in de PvdA, wil er alles aan doen de kracht die zij ooit had te doen herleven.

Ik ben ervan overtuigd dat we minder voor onszelf moeten leven en gaan voor solidariteit. We zullen het SAMEN moeten doen.

Stem PvdA Ommen