Even voorstellen: Hilbert Moerman, lijsttrekker

12 maart 2022

Beste inwoner van Ommen

Om met de deur in huis te vallen, deze brief schrijf ik omdat ik hoop dat u gaat stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Ik hoop dat u uw stem gebruikt om te laten horen welke kant het op zou moeten gaan met Ommen.
En ik hoop dat u net als ik kiest voor een stad van iedereen en voor iedereen.

De afgelopen 4 jaar heb ik mij dank zij uw stem, namens de PvdA mogen inzetten voor de inwoners van Ommen.
In deze periode hebben wij het nodige kunnen bereiken, bijvoorbeeld voor die inwoners die van een minimum inkomen moeten rondkomen een verruiming van de toeslagen regeling, voor de mantelzorgers onder ons een structurele verhoging van de waardering, en een regeling voor de mensen met een minimum inkomen die getroffen worden door de plotselinge verhoging van de energielasten. Ik heb het ook al eens in een column verwoord in het Ommer nieuws, een beetje solidariteit bestaat niet, de kracht van onze gemeenschap staat of valt bij solidariteit.

Van huis uit heb ik de politiek meegekregen als kernwaarde. Zowel mijn grootvader als vader waren politiek actief in Ommen. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid iets kunnen betekenen voor een ander heb ik ervaren als zeer waardevol. Je leeft per slot van rekening allen maar bij de gratie van je medemens. Als sociaaldemocraat sta ik voor gelijke kansen voor iedereen, en solidariteit met die mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij en die tussen wal en schip dreigen te vallen.

Zelf ben ik niet geboren, maar wel getogen in Ommen, heb van mijn twaalfde tot mijn achttiende in Ommen gewoond. Daarna een flink aantal jaren uit Ommen, maar ben inmiddels alweer 18 jaar, samen met mijn vrouw en 3 kinderen inwoner van onze prachtige gemeente.

En ja: het ging in 1976 al over de verkeersdrukte op de Vechtbrug.

(Ondertussen al een stuk verbeterd hoor), maar nog beter: een aparte fietsbrug over de Vecht.

Er staat het nodige te gebeuren in Ommen de komende jaren, woningbouw is een belangrijk punt, maar dan vooral ook betaalbaar voor iedereen en ook de bouw van sociale huurwoningen is belangrijk. Als het gaat om behoud van onze mooie natuur en uitgestrekte bosgebieden. Als het gaat om de overgang naar duurzame energievormen, maar dan ook betaalbaar voor iedereen. En zo zijn er nog veel onderwerpen waar de gemeenteraad de komende jaren mee aan de slag mag gaan. Met uw steun zal ik mij ook de komende jaren blijven inzetten voor onze gemeenschap, onze inwoners, dus voor u, als inwoner van Ommen. Ik hoop dat u, samen met mij wil kiezen voor een stem op de PvdA Ommen op 16 maart.

Met vriendelijke groet,

Hilbert Moerman, Roodborst 71 Ommen. Tel: 06-53561062